Riky Alers – Jeurissen

Locatie 11 – Got Tjark

In Limburg was ik werkzaam in het basisonderwijs en volgde de Lerarenopleiding Tekenen en Schilderen aan de Fontys Hogeschool. Door mijn langdurig verblijf en reizen in West-Afrika en Latijns-Amerika werd ik geïnspireerd in mijn schilderen door andere culturen.

Sinds 2011 woon ik op Schiermonnikoog. Dit mooie eiland is nu mijn inspiratiebron. Bepalende thema’s zijn de zee, de duinen, het wad en de kwelder. De natuur gaat me zeer aan het hart. 

Voor deze kunstroute heb ik een drieluik gemaakt, omdat het eiland wordt bedreigd door industriële projecten en mijnbouw. Het drieluik “De mens en de natuur”, verwijst naar de plannen om kabels te leggen dwars door Schiermonnikoog en dwars door de Waddenzee. Tevens worden vergunningen afgegeven voor gasboringen rondom het eiland. Onherstelbare aantastingen van dit bijzondere en ongerepte stukje Nederland.