Kunstroute ‘Het losse land’ 2021

Beste mensen,

Met pijn in ons hart hebben wij, kunstvereniging SJain, besloten om het kunstfestival dit jaar niet door te laten gaan. De maatregel dat alle evenementen in ieder geval tot 1 september worden geannuleerd en het ontmoedigingsbeleid om op vakantie te gaan heeft ons dit besluit doen nemen. Niemand weet hoe het er na 1 september uit gaat zien. Wellicht zitten we nog een hele tijd aan de 1.5 meter vast en dat kunnen wij niet waarborgen tijdens het festival. Ook het feit dat het toerisme nu zo goed als stil ligt op het eiland maakt dat we niet actief kunnen werven voor september.

Het hele festival wordt verplaats naar zaterdag 11 tot en met zondag 19 september 2021. Om september 2020 niet helemaal zonder kunst te laten verlopen broeden we nog wel op een klein alternatief waarbij niemand risico’s loopt. Zodra hier meer duidelijkheid over is maken we daar melding van via Facebook en onze site. De wedstrijd ‘zeer korte verhalen’ gaat dit jaar wel gewoon door!

………………………………………………………

In 2018 organiseerden wij onze eerste Kunstroute op Schiermonnikoog met het thema ‘De Zee’. Dit beviel zo goed dat we in 2021 opnieuw een kunstfestival organiseren met het thema ‘Het losse land’. Vanaf het eiland noemen we Nederland vaak ‘het vaste land’ of ‘de wal’. ‘Het losse land’ staat voor de beweging waar het eiland zich constant in bevindt. Aan de ene kant verdwijnt zand en aan de andere kant groeit het aan. Geen dag ziet er hetzelfde uit, alles is hier constant in beweging. Waar het ene sterft bloeit weer iets nieuws, waar een boom over een pad valt vormt zich langzaam weer een nieuw pad om de boom, een kleine verandering in de zee zorgt er voor dat er weer hele nieuwe dingen aanspoelen. Oorzaak/gevolg. In de natuur zit en staat niks vast. De natuur is gevoelig voor de kleinste verandering. Waar zien de eilander kunstenaars beweging in het landschap van Schiermonnikoog?
Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 september 2021 gaan we dit kunnen zien en beleven.