Geke Abma-ten Klooster

Locatie 20 – Burgemeester van de Bergstraat 11

Werken met klei – maakt mij blij…

Veel plezier beleef ik aan het werken met klei.
Werkstukken vorm ik meestal met de hand en na het droogproces worden ze in de elektrische oven gestookt. Voor de afwerking gebruik ik glazuur, oxides of kleurpigment. Soms gebruik ik voor schalen en potten rookstook, dan is het vlammenspel op het werkstuk te zien.

In het jaar tweeduizend heb ik de beginselen van het vak geleerd door lessen te volgen aan het Kunstencentrum in Groningen. 
Ik heb workshops gevolgd bij Carla Schagen, Thea Dijkema en Marian Daems.

Sinds 1970 woon ik op Schiermonnikoog. De natuur van het eiland is altijd mooi. Het blauw-grijze van zee en lucht en het bruin-geel van het strand vind ik prachtig. Deze kleuren gebruik ik vaak voor m’n werk. U bent van harte welkom om m’n keramiek te bekijken.