Christine Blanke

Locatie 7 – Hjirre

Christine Blanke en de duin-kabouters.
Sinds de zomer van 2017 woon ik op Schiermonnikoog. Ik op een nederlands eiland aan de Noordzeekust! Ik had niet verwacht dat zo iets in mijn leven zou gebeuren. Maar saai is het er nooit. Op Schiermonnikoog is steeds alles in beweging. Wat onbekend en vreemd voor mij als duitser, die uit een land komt dat zich graag aan ordelijke, duidelijke voorwaarden houdt. Op Schiermonnikoog zijn de wind, het weer en de golven de baas. 

En het licht! De zon speelt met de wolken. Het maanlicht, de sterren en zelfs het nachtelijk licht van de vuurtoren is constant in beweging. Ritme, grenzeloosheid, de smaak van eeuwigheid…

En de stilte: hier op het eiland kan ik tot rust komen. Als het buiten stil wordt, begint mijn ziel in beweging te komen. Dan bloeit de creativiteit en verbeeldingskracht. Heb je als kind ook op het gras gelegen en naar de wolken gekeken? Naar de reuzen en dwergen, die door de lucht dansen?

Hier op Schiermonnikoog kan ik makkelijk onderduiken in de wereld van de dwergen, zeemeerminnen en elven en dromen van de bosmannetjes en duin-kabouters… Tijdens de lange rustige maanden in 2020 begon ik te breien. Toen zijn deze kleine, vrolijke, grappige Schiermonnikooger Duin-kabouters ontstaan…geïnspireerd op de natuurwezens van Margit Hottinger (1900-1977)