Bea Soepboer – Heeringa

Locatie 16 – Badweg 59

Ik ben geboren op 3 oktober 1964 vlakbij de Waddenzee.
Die Waddenzee is een rode draad in mijn leven. Sinds 1988 woon ik op Schiermonnikoog, getrouwd met Theo Soepboer en mem van drie prachtige kinderen. Als kind tekende ik graag; schetsboeken vol. Toen ik op het eiland kwam wonen heb ik een cursus aquarel schilderen  gevolgd bij Wietske Maris. Later ben ik gaan schilderen bij schilderclub “de Kwast”, dit was vooral met olieverf. Bij “de Kwast” heb ik veel geleerd en ik schilder nog steeds erg graag. 

Naast het tekenen en schilderen leek het mij ontzettend leuk om met metaal, zoals zilver en goud te gaan werken. Een paar jaar terug ben ik een cursus edelsmeden gaan volgen aan het vaste land. Intussen heb ik een eigen atelier achter huis en maak ik onder de naam ‘Schier zilver’ verschillende soorten sieraden. Het is prachtig om van een stuk stug metaal een mooi glimmend sieraad te maken. 

www.instagram.com/schierzilver/